Tarieven van verloskundigen onder druk…

Zoals jullie weten wordt de verloskundige zorg volledig vergoed uit jullie basisbeurs. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doet regelmatig onderzoek naar de werkdruk van de verloskundigen. Uit het laatste onderzoek is gebleken dat verloskundigen te maken hebben met flinke taakverzwaring en hogere werkdruk.

Vanuit dit onderzoek maakt de NZa een aanbeveling voor een tarief om deze verloskundige zorg, via de zorgverzekeraars, aan ons te vergoeden. Deze aanbeveling wordt normaal gesproken opgevolgd door de zorgverzekeraars. Vanuit de NZa blijkt dat tariefsverhoging noodzakelijk is om de kwaliteit van verloskundige zorg in Nederland te waarborgen.

Een aantal zorgverzekeraars (Zilveren Kruis, Menzis en Caresq) heeft besloten zich niet te houden aan het advies van de NZa om, voor 2018, de tarieven aan te passen aan onze werkdruk. De zorgverzekeraars gaan ons harde werk niet meer geheel vergoeden en gaan afwijken van het advies van de NZa….

Verloskunde is een prachtig vak! We werken hard en maken lange dagen. We zijn dag en nacht zeer laagdrempelig beschikbaar. De afgelopen jaren hebben we te maken met een flinke verzwaring van ons takenpakket, het is niet meer dan normaal dat dit middels een passend tarief uitbetaald wordt.

Wisten jullie dat de zorgverzekeraars het bijvoorbeeld niet nodig vinden om de vroege, intacte zwangerschap echo’s te vergoeden?! Zij vinden het voldoende als jullie pas met 10-12 weken komen voor de eerste (en enige) echo in die spannende eerste weken!

We zullen uiteraard de zorg blijven leveren die jullie van ons gewend zijn. We zullen die eerste vroege echo’s blijven maken. Ongeacht hoe vaak jullie bij ons langs willen komen.

Ook de geslachtsbepaling echo’s blijven wij gewoon maken (deze vinden wij zelf namelijk ook veel te leuk om te maken 😉 )

Willen jullie ons helpen door de petitie te tekenen?? Tag zoveel mogelijk mensen in dit bericht!! Samen staan we sterk!!

Liefs het Lotus-team

https://geboortezorgtarieven.petities.nl/