loader icon
Het Lotus bevalbad huren

Wij verhuren onze bevalbaden aan zwangeren die bij ons onder controle zijn en graag thuis in bad willen bevallen. Wegens grote populariteit van ons bevalbad hebben we sinds 2021 een tweede bad aangeschaft. Mocht je in het ziekenhuis in bad willen bevallen dan kan dit ook! Zowel in het ziekenhuis van Heerlen als Maastricht kun je gebruik maken van een bevalbad!  

Het bevalbad is een speciaal bad wat toegespitst is op de wensen en behoeften van een barende vrouw. Wij verhuren de ‘Birth pool in a box’. Dit grote bad biedt meer dan genoeg ruimte om makkelijk van houding te wisselen en indien gewenst, kunnen jullie samen (zwangere en partner) in het bad gaan zitten rondom de geboorte van jullie kindje.  

Maten van het bad: 

· Binnenmaat: 142 x 114 x 69 cm

· Buitenmaat: 193 x 165 x 69 cm 

bad-pakket1

Bij het bad krijg je een badbevalling pakket. Hierdoor is het bad makkelijk op te zetten, te vullen en weer te legen. 

In het pakket zitten de volgende items: persoonlijke hygiënische binnenhoes, vloerbescherming, anti-slipmatje, warmte afdekhoes, elektrische opblaaspomp, thermometer, waterslang, schepnetje en een dompelpomp.

Praktische info

· Reserveer het bad tijdig zodat de beschikbaarheid kan worden bekeken. Bespreek dit op het spreekuur of stuur een e-mail naar info@lotus-verloskundigcentrum.nl 

· Het bad kan worden opgehaald rond de 36e zwangerschapsweek en moet binnen een week na de bevalling weer schoon ingeleverd worden.  

· Kosten voor de verhuur van het bad en het complete pakket zijn € 60,-.  

· We vragen een borg van € 100,- die na het terugbrengen van het bad weer terug betaald worden indien alles compleet is. Mochten er spullen kapot zijn of missen dan wordt dit uiteraard van de borg ingehouden.  

· Mocht je tijdens de zwangerschap toch in het ziekenhuis moeten bevallen en er dus een medicatie indicatie ontstaan, dan hoeven de verhuurkosten niet betaald te worden, mits de items nog in de verpakking zitten. 

· Indien er een medische indicatie tijdens de bevalling ontstaat en het bad is al in gebruik geweest dan moeten wij helaas wel de verhuurkosten in rekening brengen. Tip: Haal de items pas uit het pakket en uit de verpakking indien je het ook echt gaat gebruiken. Indien de items nog ingepakt zijn kunnen wij het pakket terugnemen en hoef je de verhuurkosten niet te betalen 

· Zorg bij een badbevalling voor voldoende handdoeken en eventueel een badjas 

· Het bad weegt gevuld ongeveer 650 kg, wees er zeker van dat jullie vloer dit aankan. Vanwege het gewicht wordt het bad vaak op de benedenverdieping geplaatst.

· Zorg ervoor dat er een bed op klossen / een bank in de ruimte staat bij het bad. Indien je uit bad wilt of van ons moet i.v.m. een risico dan is het belangrijk dat je meteen op bed / op de bank kunt gaan liggen.