loader icon
Kinderwensspreekuur

Een goede start voor een gezond leven begint al in de buik. Zelfs al een aantal weken vóór de conceptie! Betrouwbare informatie en persoonlijke adviezen vóór je zwanger wordt speelt hier een rol in. Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk in het leven van het kind, hebben namelijk een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta.

Kinderwensconsult

Tijdens het kinderwensconsult bespreken we je leefgewoontes, medische geschiedenis en of er ziekten voorkomen in de familie van beide partners, eventuele risico’s in de thuis- of werksituatie, de gezondheid van beiden, eventueel medicatiegebruik en hoe mogelijke eerdere zwangerschappen en bevallingen zijn verlopen. Uit het kinderwensconsult zal duidelijkheid komen over je huidige gezondheid en leefstijl. We zullen persoonlijk advies geven op mogelijke veranderingen in je leefstijl, om de condities waaronder je zwanger probeert te worden te optimaliseren. De gezondheid van jou, je partner en jullie toekomstige kindje staan hierin centraal. 

Mocht er tijdens het kinderwensspreekuur vastgesteld worden dat er een verhoogd risico op gezondheidsproblemen bij ouders of kind aanwezig is, dan krijgen de ouders advies om dit risico te beperken. Wij werken nauw samen met andere zorgverleners met hart voor vrouwenzorg waarbij wij zorgvragen op een multidisciplinaire wijze kunnen bekijken. Ook kun je naar een specialist gestuurd worden, bijvoorbeeld een gynaecoloog bij eerdere zwangerschapscomplicaties, of naar een genetisch centrum vanwege een erfelijkheidsvraag.