loader icon

Maud van Woerdekom – Raes

Hallo allemaal,

Mijn naam is Maud van Woerdekom – Raes en ik ben geboren in het mooie Zuid-Limburg. Samen met mijn man, mijn zoon Daniël (geboren in 2017) en mijn dochter Isa-Beau (geboren in 2019) woon ik in Brunssum.

Al heel jong wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Nadat ik mijn middelbare schooltijd had afgerond op het Rombouts college in Brunssum ben ik begonnen aan de Academie verloskunde in Maastricht.

Het mooiste van het vak vind ik de ondersteuning en de begeleiding in de transitie naar ouderschap. De weg van de vrouw en haar partner die zij afleggen van ‘het koppel dat een kindje krijgt’ tot de titel ‘mama’ en ‘papa’. Ook het ondersteunen van de vrouw en haar partner die niet blij zijn met de zwangerschap, of waarbij het op dat moment eigenlijk niet uitkomt, vind ik erg waardevol.

Naast een ‘gewone’ verloskundigenpraktijk die zwangere en hun partner begeleidt,  is Lotus ook bezig met ontwikkelen tot ‘meer dan een verloskundige’. Daarmee bedoel ik dat vrouwen naast kinderwens, zwangerschap, bevalling en het kraambed ook bij ons terecht kunnen voor anticonceptie recepten, spiralen en hormoonstaafjes plaatsen en verwijderen, uitstrijkjes maken, echo’s en alle vragen betreft de eerste menstruatie tot en met de laatste menstruaties. Mijn doel als verloskundige is om één vertrouwd gezicht in de vruchtbare periode van de vrouw te worden. In Scandinavische landen zoals Zweden gebeurd dit al, hier wordt Lotus door geïnspireerd.

Wat ik het meest belangrijk vind is dat jullie je op je gemak voelen bij ons en het gevoel hebben dat jullie met al je vragen en zorgen bij ons terecht kunnen. Wij proberen altijd naar jullie te luisteren en willen daardoor erachter komen wat jullie de fijnste zorg vinden.