loader icon

Lobke Brouns – Verkooijen

Mijn naam is Lobke Verkooijen, geboren en getogen in het prachtige Zuid-Limburg. Tijdens de opleiding tot verloskundige heb ik bij Lotus Verloskundig Centrum stage mogen lopen. Dit is toen van beide kanten zo goed bevallen, dat ik na mijn afstuderen direct aan de slag kon hier!

Al van jongs af aan wist ik het: ik wil later verloskundige worden! Zelf kom ik uit een gezin met 7 kinderen, waarbij ik de jongste thuis ben. Mijn oudere broers en zussen kregen al kindjes toen ik nog jong was. De eerste bevalling die ik ooit zag, was dan ook die van mijn eigen zus. Hoe bijzonder is dat! Mijn enthousiasme voor dit vak groeit nog steeds met de dag. Ik vind het een voorrecht om toekomstige ouders te mogen begeleiden in deze waardevolle periode. Het blijft voor mij elke keer bijzonder om een baby geboren te zien worden en daarbij het ontstaan van nieuwe ouders.

Wat ik belangrijk vind als verloskundige is zorg op maat. Dit betekent dat (aanstaande) ouders de ruimte en vrijheid krijgen om eigen keuzes te maken en hierin gesteund en goed geïnformeerd worden. Hierdoor kan er met een goed gevoel terug worden gekeken op deze belangrijke periode in iemands leven. Hoe de zwangerschap, de bevalling en het kraambed ook mogen lopen.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om spelletjes te doen of ergens een drankje doen, kortom gezelligheid opzoeken! Verder kan ik genieten van de mooiste (en lekkerste natuurlijk) taarten bakken of vind je mij achter de naaimachine om de leukste kleertjes te maken voor mijn neefjes en nichtjes.