loader icon
Kinderwensspreekuur

Door allerlei onderzoeken wordt steeds duidelijker hoe ontzettend belangrijk de eerste weken van een zwangerschap zijn. Met betrouwbare informatie en persoonlijke adviezen voor je zwanger wordt kan veel gezondheidswinst worden geboekt. Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk in het leven van het kind, hebben namelijk een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta.

Kinderwensconsult

Tijdens het kinderwensconsult bespreken we de leefgewoonte van de aanstaande moeder, de afkomst, de gezondheid van beide en of er ziekten voorkomen in de familie van zowel de vrouw als de partner. Verder bespreken we of er eventuele risico’s in je thuis- of werksituatie voorkomen,  eventueel medicatiegebruik en hoe mogelijke eerdere zwangerschappen en bevallingen zijn verlopen. Uit het kinderwensconsult zal duidelijkheid komen over je huidige gezondheid en leefstijl. We zullen persoonlijk advies geven op mogelijke veranderingen in je leefstijl, om de condities waaronder je zwanger probeert te worden te optimaliseren. De gezondheid van jou, je partner en jullie toekomstige kindje staan hierin centraal. 

Mocht er tijdens het kinderwensspreekuur vastgesteld worden dat er een verhoogd risico op gezondheidsproblemen bij ouders of kind aanwezig is, dan krijgen de ouders advies om dit risico te beperken. Ook kun je naar een specialist gestuurd worden, bijvoorbeeld een gynaecoloog bij eerdere zwangerschapscomplicaties, of naar een genetisch centrum vanwege een erfelijkheidsvraag.