loader icon

Welkom

Lotus Verloskundig Centrum

Over Lotus

zorg op maat

Op zoek naar een verloskundige die betrokken, professioneel, lief en cliëntgericht is? Een verloskundige die naar jouw wensen luistert en waarbij er ook humor op zijn tijd bij hoort?  Dan ben je bij Lotus Verloskundig Centrum zeker aan het goede adres! Wij werken met twee vroedvrouwen met een gezamenlijke visie, namelijk zorg op maat.

In de gezondheidszorg hoor je het steeds meer ‘zorg op maat’. Maar wat houdt dit nou in en waarom is ‘zorg op maat’ de enige zorg die wij als verloskundigen bieden?

lees meer

Zorg op maat is zorg die volledig is afgestemd aan jouw wensen en behoeften. We plannen geruime tijd in tijdens iedere controle om elkaar goed te leren kennen, om de controles uit te voeren en goed naar jullie te kunnen luisteren. Het is onze ambitie en ons streven om je de begeleiding en de coaching te geven die jij nodig hebt, op het moment dat jij het nodig hebt. Zo kun je bij ons zelf invullen hoe vaak je op afspraak wilt komen, of je in het eerste trimester van je zwangerschap thuis de echo’s wilt of op de praktijk en hoeveel echo’s je in het eerste trimester van je zwangerschap wilt. Mocht er gedurende je zwangerschap een medische reden zijn waardoor de gynaecoloog de begeleiding overneemt dan blijven wij ook voor je klaarstaan. Zo kan een van ons je ook tijdens een bevalling bij de gynaecoloog blijven ondersteunen.

Je zwangerschap, bevalling en kraambed verloopt veel fijner als je vertrouwen hebt in je verloskundige. Als je wilt weten hoe wij in het echt zijn en of wij wel bij jou passen kun je altijd bellen of mailen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij je prettig voelt bij de verloskundige waar je onder controle bent! Gelijk aanmelden? Dat kan hier: aanmelden

Omdat wij zoveel liefde hebben voor ons vak kunnen we het niet helpen om ons te blijven ontwikkelen in de uiteenlopende aspecten van de verloskunde. Daarom zijn we naast vroedvrouwen ook echoscopisten en specialisten op het gebied van anticonceptie.

Spreekuurtijden

 

Heerlen

 

Hei Grindelweg 73, 6414 BS Heerlen

 

Maandag:

15:00 t/m 21:00

 

Woensdag:

09:00 t/m 12:00

15:00 t/m 18:00

 

Donderdag:

09:00 t/m 12:00

 

Donderdag:

15:00 t/m 18:00

 

Een positieve test!

En dan?

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Een spannende en vooral bijzondere tijd breekt aan. Vanaf het moment dat de zwangerschapstest positief is mag je je al aanmelden bij een verloskundige. Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts. Vaak vindt de eerste controle plaats rondom de 6 weken zwangerschap in combinatie met een vroege echo. Mocht je het fijn vinden om eerder langs te komen omdat je bijvoorbeeld veel vragen/onzekerheden/klachten hebt OF omdat je het gewoonweg fijn vindt om ons eerder te ontmoeten, dan kan dit uiteraard. Geef het ons even aan via het aanmeldformulier (doorlinken naar aanmeldformulier) of via de telefoon (via mobile website direct kunnen bellen) of mail (doorlinken naar mail).

Ben je al bekend met de voedingsadviezen en leefregels tijdens de zwangerschap? Hier (link naar leefregels zwangerschap) kun je meer lezen over welke voeding wordt afgeraden in de zwangerschap, welke vitaminen juist worden aangeraden en andere tips ter bevordering van een gezonde zwangerschap.

Nog niet zwanger maar wel aan het oriënteren welke verloskundige het beste bij jullie past? Je kunt gratis en vrijblijvend op kennismaking komen om elkaar te leren kennen. Bel (via mobile website direct kunnen bellen) of mail (doorlinken naar mail)ons om samen een afspraak in te plannen.

Zorgaanbod

Impressie van de zorg bij Lotus

 

Avondspreekuur

Iedere maandag van 15:00 t/m 21:00 te Heerlen

echo's

Intacte zwangerschap echo, termijnecho, liggingecho en echo’s ‘voor de leuk’

Spiraaltje

Hormoonspiraal (Mirena) of T-safe (koperspiraal) plaatsing en/of verwijdering

hormoonstaafje

hormoonstaafje (Implanon) plaatsing en/of verwijdering

Anticonceptie advies consult

Consult om te bepalen welke anticonceptiemethode past bij jou

Kinderwens consult

persoonlijk advies op mogelijke veranderingen in je leefstijl, om de condities waaronder je zwanger probeert te worden te verbeteren

Continue begeleiding

Continue begeleiding tijdens je bevalling

Bevalbad

Verhuur van ons bevalbad

Baarkruk

Beiden verloskundigen hebben altijd de eigen baarkruk bij zich

Lachgas

Beiden gecertificeerd voor het begeleiden van bevallingen met lachgas als pijnstilling

Het team

De specialisten van Lotus

Working hard for something we don’t care about is called stress. Working hard for something we love is called passion.


Recensies

Wat zeggen mensen over ons

circle